Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AUTOPRAONICA
Košarica » Količina:

0


Iznos:

0,00

Konfigurator felg

Michelin Crossclimate

        


Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja i korištenja internetske trgovine vulkanizerstvo-lasic.si sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), na temelju preporuka GZS i međunarodnih kodeksa za e-poslovanje.

Internetskom trgovinom upravlja poduzeće Lašič Aleš s.p., Trnje 14, 8250 Brežice (u nastavku »uslužitelj«). Opći uvjeti poslovanja tiču se djelovanja internetske trgovine, prava korisnika te poslovnog odnosa između uslužitelja i kupca.

Potvrdom narudžbe korisnik je upoznat s općim uvjetima poslovanja, zaštitom osobnih podataka i pravnom obavijesti.

Registracija korisnika

Za narudžbu potrebna je registracija korisnika. Kod registracijie u sustav internetske trgovine, posjetitelj dobije korisničko ime koje je jednako adresi njegove elektroničke pošte i šifru. Korisničko ime i šifra korisnika nedvojbeno označuju i povezuju s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupovinu.

Postupak registracije jednostavan je i činite ga tako da kliknete na Prijava (desno gore) i slijedite upute:

  • spunite polja u prozorčićima i pritisnite na gumb "Registriraj me"
  • kada ste prijavljeni u internetskoj trgovini, desno gore ispisat će se vaše korisničko ime

Ako već imate šifru, prijavite se i možete započeti s kupovinom. Ako ste zaboravili šifru, koristite mogućnost Jeste li zaboravili šifru?.

Način plaćanja

Uslužitelj omogućuje sljedeće načine plaćanja:

  • Predračun (plaćanje predračunom - uplata na TRR). Ako odlučite plaćati predračunom, elektroničkom ćete poštom dobiti predračun (nije automatski, nego vam ga posredujemo s vremenskim odmakom). Nakon što je račun plaćen u cjelosti, dobit ćete naručenu robu. Ako će račun biti plaćen djelomično, roba do daljnjega ostaje u vlasništvu poduzeća Lašič Aleš s.p. Nešto se smatra plaćenim kada su sredstva na našem računu.
  • Po pouzeću (plaćanje ob preuzimanju paketa). Ako se odlučite platiti po pouzeću vam robu šaljemo odmah tj. isti radni dan, ako ste kupnjo obavili od ponedeljka do petka do 16.00 sati. Ako ste kupnjo obavili u subotu, nedeljo ili prazniku, če biti roba slana prvi radni dan.
  • PayPal (plaćanje preko PayPal sustava sa kreditnom karticom). Ako se odlučite platiti preko PayPal sustava, budete odmah po izradi naruđbe prebačeni na PayPal platno stranu. Platite odmah. Kad je iznost naruđbe u cjelosti uplačen vam robu šaljemo. Ako nije naruđba plačena u punom iznosu, ostaje roba u vlasništvu poduzeča Lašič Aleš, s.p. 

Vrijeme i načini dostave

Internetska trgovina prima narudžbe 24 sata na dan. Sve narudžbe primljene od ponedjeljka do petka do 16.00 sati bit će realizirane sljedeći radni dan, odnosno odmah nakon uplate. Narudžbe primljene subotom, nedjeljom i praznikom bit će realizirane prvi radni dan. U slučaju da proizvoda u vrijeme narudžbe više nema u skladištu, rok isporuke produljuje se u skladu s rokom isporuke robe od strane proizvođača.

Ugovorni partner za isporuku pošiljaka je GLS, d.o.o., ali uslužitelj zadržava pravo izabrati drugu dostavnu službu, ako će time narudžbu ispuniti učinkovitije. Rok za isporuku robe su četiri radna dana do primljene uplate svaki radni ran do 16.00. Isporuka kupljene robe moguća je na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Cijene i troškovi isporuke

Cijene artikala u internetskoj trgovini navedene su u eurima (€) i uključuju 22% PDV-a (porez na dodanu vrijednost), osim ako piše drukčije.

Cijene su važeče u trenutku predaje narudžbe, odnosno do objave novog cjenika na internetskoj stranici.

Cijene su važeće u slučaju plaćanja po predračunu ili po pouzeću. Ako je plačanje putem PayPal-a se cijena poskupi za 5% zbog provizije, koje si uzima PayPal. Unatoč velikom trudu kako bismo osigurali najnovije i točne podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni krivi. U tom slučaju ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, uslužitelj će kupcu omogućiti odstupanje od kupovine, a ujedno će mu ponuditi i rješenje koje će zadovoljiti i uslužitelja i kupca.

Kupoprodajni ugovor između uslužitelja i kupca sklopljen je u trenutku kada uslužitelj potvrdi narudžbu. Od tog trenutka sve su cijene i drugi uvjeti fiksirani i vrijede i za uslužitelja i za kupca.

Kupovina

Izaberite proizvod koji želite kupiti i kliknite na gumb "Dodaj". Desno gore u kolicima za kupovinu ispisat će se količina i ukupan iznos naručenih proizvoda. Ako želite odstraniti ili smanjiti naručenu količinu određenog proizvoda, kliknite na kolica za kupovinu i zatim na crveni "minus" ispod naziva proizvoda, a ako količinu želite povećati, kliknite na zeleni "plus".

Postupak završavanja narudžbe započnite klikom na kolica za kupovinu te gumbom "Na blagajnu". Internetska trgovina vodi vas kroz sljedeće korake:

  1. korak - pregled narudžbe
  2. korak - način plaćanja i adresa za isporuku; ako se potonji razlikuje od navedenog kliknite na gumb "Uredi"
  3. korak - način isporuke
  4. korak - pregled kupovine; na ovom koraku možete provjeriti točnost svih podataka
  5. korak - narudžba predana.

Ugovor o kupnji naručenih proizvoda između kupca i uslužitelja na tom je stupnju konačno sklopljen. Klikom na gumb "Potvrdi narudžbu" potvrđujete da ste upoznati s cijelim tekstom uvjeta o prodaji i plaćanju koji su tu navedeni te da ste na te uvjete pri kupnji izričito bili upozoreni.

Kupoprodajni ugovor (narudžba) na slovenskom je jeziku spremljena na poslužitelju u elektroničkom obliku i kupcu je dostupan u svakom trenutku na njegovom korisničkom profilu (Moj profil).

Kupoprodajni ugovor (narudžba) obvezuje internetsku trgovinu i kupca. U slučaju da kupac odustane od narudžbe/ugovora, prema Zakonu o zaštiti potrošača (6. odlomak, 43. član) snosi sve troškove koji nastanu isporukom robe. U slučaju da kupac naruči proizvode u internetskoj trgovini i potom odbije, tj. ne primi pošiljku, on snosi troškove poštarine.

Povijest kupovine
U slučaju da želite uvid u povijest kupovina, prijavite se na internetsku trgovinu i desno gore kliknite na "Moj profil". Povijest vaših dosadašnjih kupovina naći ćete pod tabom "Moje kupovine".

Pravo na odustajanje od kupovine, vraćanje robe

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot) kupac ima pravo na vraćanje robe bez navođenja razloga. O namjeravanom povratu kupac mora pismeno obavjestiti uslužitelja, najkasnije 14 dana od isporuke robe i to putem kontaktnog obrazca, a robu vratiti u sljedećih 30 dana.

Robu morate vratiti u odgovarajućoj ambalaži, neoštećenu i u nepromjenjenoj količini, nemontiranu i ne korištenu.. Obavezno priložite i originalni račun te podatke o vašem transakcijskom računu na koji želite povrat vaše naknade. Adresa za povrat robe prodavaču je Lašič Aleš s.p., Trnje 14, 8250 Brežice. Preporučujemo da koristite dostavnu službu koja omogućuje praćenje pošiljke te da robu odgovarajuće pripremite za transport (pritom možete koristiti originalnu ambalažu, tj. drugu odgovarajuću sigurnu ambalažu). Moguće troškove povrata snosi kupac. Pošiljke s otkupninom ne primamo.

Kupac uz vraćanje može zahtjevati i povrat naknade koju mu prodavač vraća na njegov transakcijski račun najkasnije 30 dana nakon primitka obavijesti o odustajanju od ugovora.

Vraćanje oštećenih pošiljaka

U slučaju da je paket fizički oštećen, u njemu fali sadržaj ili se vide znakovi otvaranja, kupac mora započeti postupak reklamacije kod poduzeća koje je dostavilo robu.

Garancija

Za proizvode u našoj internetskoj trgovini vrijede uvjeti garancije u skladu sa slovenskim zakonodavstvom. Artikli imaju garanciju proizvođača, uvoznika, odnosno prodavača. Kod ostvarivanja jamstva priložite originalni račun i garancijski list.

Starost pneumatika

Prema uputstvima proizvođača svaki pneumatik je nov ako je star do tri godine.

Zaštita osobnih podataka

Svjesni smo da je privatnost posjetitelja i kupaca u našoj internetskoj trgovini na prvom mjestu. Zato vam garantiramo 100% sigurnost i zaštitu vaših osobnih podataka prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1).

Registracijom na internetskoj trgovini slažete se s time da vaše osobne podatke spremimo i koristimo ih isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog štiva, ponuda, računa, obavijesti o novostima) i ostalu potrebnu komunikaciju.

Uslužitelj se obvezuje na trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće se dati neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i korisnik sam i to tako da se brine za sigurnost svog korisničkog imena i šifre.

Odrješenje odgovornosti

Proizvođač se brine za ažurnost i pravilnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. Unatoč tome karakteristike proizvoda, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da uslužitelj ne uspije popraviti podatke na internetskim stranicama. U takvom slučaju uslužitelj će kupca obavjestiti o promjenama i omogućiti mu da odstupi od narudžbe ili da zamijeni naručeni proizvod.

Iako se uslužitelj trudi da fotografije proizvoda budu točne, sve fotografije treba shvaćati simbolično. Fotografije ne prikazuju nužno karakteristike proizvoda.

Pravna obavijest

Internetska trgovina vlasništvo je poduzeća Lašič Aleš s.p., koji internetskom trgovinom i upravlja. Sadržaji objavljeni u internetskoj trgovini vlasništvo su poduzeća Lašič Aleš s.p. i smiju se koristiti u nekomercijalne svrhe, gdje se moraju sačuvati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima te se dakle ne smiju prepisivati, umnožavati ili na neki drugi način širiti bez dopuštenja poduzeća Lašič Aleš s.p.
Ponekad se dogodi da ne možemo garantirati potpunu točnost i pouzdanost svih objavljenih podataka. Sva upozorenja primit ćemo ozbiljno i odmah ćemo popravili objavljene informacije.
Ne preuzimamo odgovornost za moguće posljedice nastale zbog korištenja informacija objavljenih u ovoj internetskoj trgovini ili za privremeni prekid rada internetske trgovine.
Zadržavamo pravo na dnevno mijenjanje sadžaja, grešaka u cijenama i napisanom tekstu.
Korištenjem internetske trgovine posjetitelj, kupac potvrđuje da prihvaća opisane uvjete i s njima se slaže. U slučaju da se s njima ne slažete, molimo vas da ne koristite internetsku trgovinu.

Hvala na povjerenju.