Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AUTOPRAONICA
Košarica » Količina:

0


Iznos:

0,00

Konfigurator felg

Michelin Crossclimate

        


Objašnjenje oznake EU za pneumatike

Od studenog 2012. svi su novi pneumatici opremljeni naljepnicom s oznakom EU za pneumatike. Ako ne nađete naljepnicu na pneumatiku, pitajte prodavača jer vam je dužan dati sve podatke o oznaci. Oznake EU za određene pneumatike možete pogledati i u našoj online trgovini.

Nova oznaka EU za pneumatike daje vam podatke o pneumatiku, značajne iz sigurnosnih i ekoloških razloga. Oznaka EU za pneumatike, slično kao i energijska naljepnica na kućanskim aparatima, omogućuje lakšu usporedbu pneumatika glede prijanjanja na mokrom, potrošnje goriva i glasnoću.

Potrošnja goriva

Vrijednost otpora kotrljanja pneumatika utječe na učinkovitost vašeg vozila kod potrošnje goriva. Označen razredima od A (najbolja iskoristivost goriva) do G (najlošija iskoristivost goriva).

Pročitajte više...

Prijanjanje na mokroj površini

Vrijednost koja odražava sposobnost kočenja pneumatika na mokrim cestama. Prijanjanje na mokroj površini označeno je razredima od A (najbolje prijanjanje) do F (najslabije prijanjanje).

Pročitajte više...

Buka

Vrijednost vanjske buke kotrljanja koju čini pneumatik, u decibelima. Razina buke pneumatika prikazana je u obliku jednog (tihi pneumatik), dva ili tri (bučni pneumatik) crna zvučna vala.

Pročitajte više...

 

Na oznaci prikazane vrijednosti služe samo za vizualizaciju. Vrijednosti se kod određenih linija/dimenzija pneumatika razlikuju.

Internetska stranica Evropske komisije o regulaciji označavanja pnevmatika