Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AUTOPRAONICA
Košarica » Količina:

0


Iznos:

0,00

Blog

KATEGORIJE

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

Michelin CrossClimate

1. veljača 2020 | Novice
MICHELIN CrossClimate je doista inovativni pneumatik koji se prilagođava klimatskim uvjetima. To je jedini pneumatik koji kombinira prednosti ljetnih i zimskih pneumatika.

- Na suhoj podlozi ima kraći put kočenja.
- Za kočenje na mokrom ima najbolju ocjenu ”A” u skladu s Europskim propisom o označavanju pneumatika. 
- Odobren je za zimsku upotrebu, što se može identificirati oznakom 3 planinska vrha s pahuljicom (3PMSF) na bočnoj stranici pneumatika, što znači da se može koristiti u zimskim uvjetima, uključujući zemlje u kojima je ugradnja zimskih pneumatika propisana zakonom.

Novi pneumatik MICHELIN CrossClimate nadopunjuje ove performanse, one koje su zaštitni znak MICHELIN pneumatika: velika kilometraža, energetska učinkovitost i udobnost. Ovaj pneumatik je dostupan uz ponudu postojećih michelin ljetnih i zimskih pneumatika, s time da ovi drugi ostaju bitni na određenim tržištima i u određenim uvjetima.


Performanse novog pneumatika MICHELIN CrossClimate nastale su kao rezultat kombinacije triju tehnologija:

1. Inovativna mješavina profila: Prvo, površina profila je jako mekana i povećava mogućnost mješavine da prianja na najmanju neravninu na površini ceste u svim uvjetima vožnje (mokro, suho, snijeg – kako može dodirnuti površinu ceste kroz snijeg). Drugo, novi podsloj profila optimizira energetsku učinkovitost pneumatika smanjujući generiranje topline. Michelinovi inženjeri smanjili su ovaj porast topline zbog uporabe najnovije generacije silike, koja je ubačena u mješavinu profila, te su time uspjeli smanjiti potrošnju goriva pneumatika MICHELIN CrossClimate.

2. Kombinacija jedinstvenog V-oblika profila s novim 3D tehnologijom. Ovaj jedinstveni V-oblik profila s oštrim kutom, optimizira držanje na snijegu:

- Poprečno, zbog kuta središnje površine profila.
- Uzdužno, zbog toga što je kut oštriji u području ramena pneumatika.

3. Ovaj V-oblik profila kombinira se s novim samo-blokirajućim 3D profilom: dodatno valovite s promjenjivom debljinom i kompleksnom geometrijom, ovaj profil pune dubine, na snijegu proizvede efekt kandži i time poboljšavaju prianjanje. Okomiti i poprečni valovi osiguravaju funkciju samo-blokiranja. Odnosno, oni se međusobno spajaju radi veće krutosti blokova profila. To rezultira u boljoj stabilnosti pneumatika, bez obzira s kojim se silama suoči: uzdužnom silom prilikom kočenja i ubrzavanja i poprečnom silom prilikom skretanja. Kao rezultat, poboljšana je preciznost vožnje kao i općenite performanse na mokrom kolniku. S ovom kombinacijom naprednih tehnologija, ukupna krutost profila je unaprijeđena, što ne samo da poboljšava preciznost vožnje na suhom nego i maksimalizira radni vijek pneumatika.
    
Ova mješavina naprednih tehnologija, plus prisutnost EverGrip™ tehnologije u ramenima pneumatika, osigurava izvrsne performanse na snijegu, preciznost na suhom i dugi radni vijek.

Inovativna kombinacija bokova profila s podrezanim rubovima u profilu visokih performansi osigurava optimalan kontakt s površinom ceste kako bi se poboljšalo kočenje na suhom. Uz ovu inovativnu konstrukciju, Michelin također kombinira podrezane kutove s kompleksnim profilom pune dubine što osigurava izvrsno kočenje i prianjanje na snijegu.